Perttu Pölönen EUCYS 2013-kilpailun voittoon

Perttu Pölönen sai ykköspalkinnon EU:n nuorten tutkijoiden kilpailussa

Nurmijärveläinen Perttu Pölönen, 18 v, on palkittu 25.9.2013 ensimmäisellä palkinnolla Euroopan Unionin Young Scientists -kilpailussa Prahassa. 7000 euron rahapalkinnon lisäksi Pölönen sai kutsun Nobel-juhlallisuuksien yhteydessä järjestettävään Tukholman kansainväliseen nuortenn tiedeseminaariin ja Nobel-illalliselle. Ykköspalkintoja jaettiin kolme.

Pölösen palkittu työ on Sävelkello – Music A'Clock, joka on kaiken ikäisille soveltuva yksinkertainen apuväline musiikin teorian opiskeluun. Sävelkellon idea syntyi ajatusleikistä, että oktaavissa yhtä monta säveltä kuin kellotaulussa numeroita ja ehkä nämä kaksi asiaa voisi yhdistää.  Perttu voitti ideallaan myös Innolukio-kilpailun ja jatkoi ideansa kehittelyä pidemmälle. Keksinnölle on haettu patenttia.

Vantaan Vaskivuoren musiikkilukiossa opiskeleva Pölönen valittiin edustamaan Suomea eurooppalaiseen tiedekilpailuun viime kevään Tutki-Kokeile-Kehitä-kilpailun perusteella. Tutki-Kokeile-Kehitä-kilpailun järjestävät vuosittain Opinkirjo (aikaisemmin tunnettu nimellä Kerhokeskus) ja Tekniikan akateemiset TEK.

EU:n Young Scientists –kilpailuun Prahassa osallistui 126 nuorta 37 maasta yhteensä 85 ansiokkaalla tiedeprojektilla.

Perttu kertoo keksinnöstään Yle Radio 1:n ohjelmassa Tiedeykkönen perjantaina 27.9. klo 12:15. Lähetys tallentuu kuunneltavaksi myös Ylen Areenaan.

Video Pertun EUCYS-kilpailun voittajatyöstä YouTubessa.

Voittaja on esillä myös Tutki-Kokeile-Kehitä –kilpailun Facebook-sivuilla.

 

 

 

 

 

 

 

Lisää kuvia, videoita ja uutisia kilpailusta sekä kaikkein kilpailutöiden (Projects) esittelyt on nähtävissä EUCYS2013-kilpailun järjestäjän sivuilla

EU komission Young Scientists -kilpailun viralliset sivut European Union Contest for Young Scientist EUCYS

Pääpalkintojen voittajat esittelyssä

Musiikkikello Musiclock tähtää maailmalle (HS 16.2.2017)